traditional tattoo

De traditional tattoo is een kenmerkende tatoeagestijl waarbij in de meeste gevallen een klassiek beeld als basis wordt genomen. Het is een stijl die afkomstig is uit Amerika en voor het eerst werd gezien op de armen van Amerikaanse matrozen. Dit verklaart ook waarom ankers en schepen vaak worden gezien in de deze tattoo vorm. Naast de matrozen waren het ook de Amerikaanse soldaten die deze tattoo met trots droegen in vroegere tijden. Zij droegen de tatoeages vaak op de eerste plaats als herinnering aan hun dierbaren thuis en als symbool van bescherming. Daarnaast kozen zij ook vaak voor een traditional tattoo om aan herkend te kunnen worden in het geval hun leven verloren zou gaan in de oorlog.

traditional tattoo ede
traditional tattoo

Klassieke beelden in de traditional tattoo

Kenmerkend aan deze tattoos zijn de klassieke, duidelijke beelden die er vaak centraal in staan. Hierbij kun je denken aan een klipperschip op zee, een anker dat met rozen is ingelegd of een vliegende adelaar. Uiteraard zijn er tal van mogelijkheden binnen deze unieke stijl, die ook tegenwoordig nog zeer populair is. De traditional tattoo is een belangrijk facet van de Amerikaanse cultuur en kunstbeweging, gemengd met sociale fenomenen. De vetgedrukte zwarte lijnen in de tattoo zijn bedoeld om het klassieke beeld uit te etsen en maken er dan ook volgens de originele stijl standaard onderdeel vanuit.

Een groeiende stijl in de tattoowereld

Voor veel tattoostijlen geldt dat er een vaste basis bestaat. Voor de Japanse tattoo geldt bijvoorbeeld dat de Japanse symboliek er altijd in terug gezien kan worden. Dit is voor de traditional tattoo anders. Zowel de matrozen als de soldaten, die deze stijl als eerst toonden, kwamen vaak over de grens. Door hun interculturele ervaringen ontstonden er steeds meer ideeën en stijlen die zich bij deze tattoostijl voegden. Hierdoor bleef de stijl steeds verder groeien en werd deze door de jaren heen veelzijdiger. Tegenwoordig kun je echt alle kanten op met deze stijl.

Een traditional tattoo laten laten zetten?

Als jij interesse hebt in een traditional tattoo, dan ben je natuurlijk welkom bij Mastilo Studios in Ede, de specialist in de regio Ede, Arnhem, Utrecht, Wageningen, Veenendaal, Amersfoort, Apeldoorn en meer. Maak een afspraak of wil je eerst meer weten over de jouw tattoo? Neem dan contact met ons op. Wij bieden je graag meer informatie en advies.

Taal wijzigen