Fine line tattoo

Een fine line tattoo is, zoals de naam het al zegt, een tatoeage die bestaat uit fijne lijnen. Deze tattoos zijn subtiele, delicate tatoeages die in hun lijnwerk veel subtieler zijn dan andere soorten tatoeages. Daarnaast zijn ze ook zachter van kleur, juist door het werken met zeer fijne lijnen in het design. Voor het creëren van een mooie, subtiele fine line tattoo kan gebruik worden gemaakt van een enkele naald of van een combinatie van kleine naalden.

fine line tattoo zetten
fine line tattoo artiest

Een subtiele tattoo

Veel mensen die een tatoeage willen laten zetten, willen dat de tattoo duidelijk zichtbaar en onopvallend is. Toch geldt dit niet voor iedereen. Mensen die een tatoeage puur en alleen voor zichzelf willen laten zetten kiezen vaker voor een subtiele tattoo. Soms is een klein symbool genoeg om een belangrijke betekenis te hebben voor iemand, die niet per se met de hele wereld gedeeld hoeft te worden. Daarnaast is het ook zo dat meerdere mensen de voorkeur geven aan een fine line tattoo als het gaat om een allereerste tattoo. Het is een goede manier om voor het eerst kennis te maken met het gevoel van het tatoeëren op de huid. Tot slot wordt er ook vaker gekozen  door mensen die, bijvoorbeeld vanwege hun werk, geen opvallende tatoeages mogen hebben.

De pijnfactor bij de fine line tattoo

Mensen die nooit eerder een tatoeage hebben laten zetten weten eigenlijk niet goed wat te verwachten van de pijn die het laten zetten van een tattoo met zich meebrengt. Zij horen dan ook vaak verschillende meningen van anderen. De één zegt dat het echt pijnlijk is, de ander zegt dat het allemaal reuze meevalt. De daadwerkelijke pijn die iemand ervaart bij het laten zetten van een tattoo is van meerdere factoren afhankelijk. Denk aan je pijngrens, aan de locatie op het lichaam en ook aan het soort tattoo. Omdat er bij deze tattoo gebruik wordt gemaakt van kleine naalden wordt het laten zetten van deze tattoo als minder pijnlijk ervaren als het geval is bij veel andere soorten tatoeages.

Wil jij ook een fine line tattoo?

Uiteindelijk is een fine line tattoo in veel gevallen een heel mooie en subtiele keuze. Wanneer jij interesse hebt in deze tattoo, dan ben je aan het juiste adres bij Mastilo Studios in Ede. Wij zijn de tattoo en piercing specialist in de regio Ede, Wageningen, Veenendaal, Arnhem, Utrecht, Apeldoorn en daaromheen. Wij zetten je tattoo, precies zoals jij het wilt. Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden? Kom dan tijdens openingstijden eens bij ons langs of maak een afspraak. Heb je nog vragen of wil je informatie en advies over het laten zetten van een tattoo? Neem dan gerust contact met ons op.

Taal wijzigen