Japanse tattoo

De Japanse tattoo mag zich zeker rekenen tot de meest populaire tatoeagestijlen, van dit moment en van vele voorgaande jaren. Dit is een tattoostijl die gewoonweg populair blijft, onder meer omdat het een eenvoudig herkenbare stijl met veel betekenis is. Voor een echte Japanse tattoo kan gebruik worden gemaakt van tal van afbeeldingen die veelal een mix laten zien van gedetailleerd lijnwerk en een culturele betekenis. Japanse tatoeages zijn sterk symbolisch en dragen in verreweg de meest gevallen een bijzondere, diepere betekenis met zich mee.

Japanse tattoo

De oorsprong

Wanneer we kijken naar de wereld van tatoeages en tattoostijlen, dan zien we dat deze stijl behoort tot de oudste bekende stijlen die ook vandaag nog actueel zijn. De stijl ontstond inmiddels bijna 5.000 jaar geleden. Er is een oude Mandarijntekst bekend die als Wei Chih bekend staat en afkomstig is uit een periode rond het jaar 297 na Christus. Ook in deze tekst is al informatie over deze kunstvorm terug te vinden. De tekst geeft namelijk aan dat Japanse mannen uit alle leeftijdsgroepen tatoeages hebben op alle lichaamsdelen, inclusief het gezicht. Het is dan ook zo dat tatoeages, zeker in die tijd, vooral werden gezien als expressieve volkskunst. In deze tijd kennen we twee soorten Japanse tattoos, namelijk de traditionele en de moderne varianten.

Kenmerken van de Japanse tattoo

Een Japanse tattoo is altijd gemakkelijk te herkennen, omdat het design altijd diep in de Japanse cultuur is geworteld. Uiteraard zijn er veel verschillende basisontwerpen mogelijk. Onder de meest voorkomende designs in de Japanse stijl vinden we onder meer de tijgers, de samoerai, draken, geisha’s en natuurlijk de Koi-vissen. Opvallend aan deze stijl is ook het gebruik van niet-alledaagse kleuren. Onder meer de kleuren helderblauw, turkoois, roze en oranje komen veel voor, vaak toegepast tegen een zwarte achtergrond. Het is belangrijk om te weten dat ook de kleuren een eigen betekenis met zich meedragen.

Een Japanse tattoo laten zetten?

Voor je unieke tattoo ben je bij ons aan het juiste adres. Mastilo Studios in Ede is de Japanse tattoo specialist in de omgeving Ede, Veenendaal, Wageningen, Arnhem, Utrecht, Amersfoort, Apeldoorn en daaromheen. Natuurlijk ben je bij Mastilo Studios in Ede ook van harte welkom voor meer informatie of een ontwerp op maat. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Maak een afspraak of neem contact met ons op.

Taal wijzigen