Piercing

Het zetten van een piercing is voor veel mensen een spannend moment. Bij Mastilo Studios Ede word je gepiercet in een aparte, afgesloten ruimte – de Mastilo Bodypiercing Studio waar hygiëne en kwaliteit voorop staan.

Wij werken alleen op afspraak. Voor het zetten van je piercing, maar ook voor het uitzoeken van een nieuw sieraad of een controle van je bestaande piercing.

Piercing Ede Mastilo Studios
piercing zetten ede

Onze piercers

Je wordt gepiercet door Lina of Jess. 

Lina is een professionele piercer sinds 2012 en altijd op zoek naar meer kennis op het gebied van bodypiercing, anatomie en piercingsieraden. Ze blijft op de hoogte van de nieuwste piercingtechnieken en laat zich regelmatig bijscholen door het bijwonen van verschillende piercinggerelateerde seminars en conferenties.

Lina is één van de paar APP leden in Nederland (Association of Professional Piercers) en lid, bestuurslid en co-founder van APP Benelux. Twee organisaties die veilig piercen, hoogste hygiëne- en kwaliteit standaarden promoten.

Jess is een profesionele piercer die zich onderscheidt met haar geduld en zachte aanpak. Heb je een naaldenfobie maar wil je toch heel graag gepiercet worden? Wil jouw kindje (vanaf 6 jaar) graag oorbellen? Je bent bij Jess aan het juiste adres. 

Onze piercers nemen ruim de tijd voor je. Ze luisteren naar jouw wensen en kijken naar de anatomie en de verschillende piercing mogelijkheden. Zodat je uiteindelijk de piercing krijgt die het beste bij jou, jouw wensen en lifestyle past. De nazorg wordt uitgebreid besproken en jouw vragen worden beantwoord.

Piercing webshop

Ons volledige sieraden aanbod vind je in onze webshop.

Wij maken uitsluitend gebruik van kwaliteit piercing sieraden met inwendig schroefdraad en sieraden zonder schroefdraad (threadless). Al onze sieraden zijn gemaakt van implant grade titanium, niobium of 14k en 18k massief goud. Sieraden gemaakt van een bewezen, gecontroleerd en gecertificeerd materiaal dat voldoet aan de ASTM international normen (American society for testing and materials international).

piercing nazorg

Nazorg

Een wond geneest in vier fases: de hemostase, de reactiefase, de regeneratiefase en de rijpingsfase. Een piercingwond moet deze vier fases doorlopen met een sieraad dat de wond steeds openhoudt. Hierdoor duurt de genezing van een piercing een stuk langer en heeft het een goede nazorg nodig.

Houd er rekening mee dat je na het zetten van de meeste piercings minimaal 3 maanden niet mag zwemmen of de sauna kan bezoeken. 

Vóór het zetten van je piercing word je uitgebreid geïnformeerd over hoe je je piercing het beste kan verzorgen en wat je kunt verwachten van de genezing. Wij zullen dan ook al jouw vragen beantwoorden. 

Het zetten van je piercing

Voor een zo mooi mogelijk resultaat en een prettige ervaring is het van belang dat de piercer, maar ook jij niet wordt afgeleid. Daarom vragen we je om maximaal één persoon mee te nemen naar de piercingruimte. Ook i.v.m. de hygiëne is dit van belang.

Onze studio is uitgerust met een SciCan Statim cassette sterilisator en een B-autoclaaf. Ook bieden wij de mogelijkheid aan om je titanium of niobium sieraad te laten anodiseren (verkleuren) in een andere kleur.