Titanium piercing sieraden

Titanium sieraden zijn er in allerlei soorten, kleuren en prijscategorieën. Waarom is het ene titanium sieraad veel duurder dan het andere en waarin zit het verschil? Waarom staan wij vierkant achter de sieraden die wij verkopen?

Omdat er een degelijk verschil is tussen “titanium” en ASTM F-136 (of ASTM F-1295) implant grade titanium. De laatste is de enige titanium die wij in onze webshop en in onze studio verkopen.

Onze titanium sieraden zijn gemaakt van een bewezen, gecontroleerd én gecertificeerd materiaal dat voldoet aan de ASTM international normen (American Society for Testing and Materials International).

Kortom – deze sieraden zijn gemaakt van een implantwaardig materiaal en de leverancier ervan kan dat bewijzen met de nodige gecontroleede certificaten.

Een piercing is een open wond, in je lichaam. Daar hoort materiaal in wat gemaakt is om in het lichaam te verblijven. Geen nikkelhoudende sieraden, geen sieraden met een onbekende titanium legering of sieraden met een PVD coating.

Daarnaast zijn al onze titanium sieraden door de leverancier met de hand gepolijst om een spiegelglad oppervlak te kunnen creëren. Dit is belangrijk wanneer het om piercing sieraden gaat zodat er geen oneffenheden zijn die de wond kunnen irriteren of waar bacteriën zich makkelijk in kunnen nestelen.

Titanium sieraden kunnen worden geanodiseerd om een andere kleur te verkrijgen. Zwart is helaas geen kleur die verkregen kan worden bij het anodiseren van titanium. Zwarte titanium sieraden zijn altijd gecoat met een PVD coating – wij verkopen geen sieraden met een coating. Niobium kan wel zwart worden geanodiseerd.

Winkelmand