Tattoo Aftercare:

 

 • Was de tattoo twee keer per dag met een milde ongeparfumeerde zeep. TattooMed cleansing gel is verkrijgbaar bij Mastilo Studios Ede.
 • Dep de wond na het wassen met een schone handdoek droog.
 • Smeer de wond in met een verzorgende zalf zoals TattooMed After Tattoo, verkrijgbaar bij ons in de studio.

Zorg dat je tijdens het genezingsproces:

 • De wond zo min mogelijk aanraakt (was eerst je handen voordat je de wond verzorgt).
 • Niet krabt aan je tattoo.
 • De tatoeagewond niet bedekt met strakke of vervuilde kleding.
 • De tatoeagewond niet afdekt met pleisters of verband.
 • De getatoeëerde huid niet blootstelt aan zonlicht of de zonnebank.
 • (Bubbel)baden, zwembaden, sauna’s en stoombaden vermijdt.De getatoeëerde huid blijft ook na genezing erg gevoelig voor zonlicht. Smeer je tatoeage daarom altijd in met zonnebrand. De TattooMed Sun Protection LSF50 is bij ons verkrijgbaar.
  Let op: neem contact op met de huisarts bij extreme roodheid, zwellingen, bloedingen, wondvocht, kleurverandering of chronische pijn.

Tijdens het tatoeëren gaat de huid kapot, waardoor er een wond ontstaat. Als je de tatoeage goed verzorgt, duurt het ongeveer zes weken tot de wond genezen is.

TattooMed Cleansing gel – milde zeepvrije wasgel.

Deze zeepvrije wasgel kalmeert en verzorgt je net gezette tattoo. Dankzij de speciaal ontwikkelde formule heeft de Cleansing gel een verkoelende en ontstekingremmende werking en laat het een dun beschermlaagje achter op je tattoo. De toegevoegde panthenol verzacht de jeuk en branderigheid. Het droogt je huid niet uit en is geschikt voor dagelijks gebruik. Ideaal voor de behandeling van je vers gezette tattoo.

Voordelen Cleansing gel:
– reinigt & verzorgt je verse tattoo
– verzacht de pijn van het tatoeëren
– vermindert jeuk & branderigheid
– droogt je huid niet uit
– bacterieremmend

TattooMed After Tattoo – nazorg crème.

De After tattoo is een nazorg crème die speciaal is ontwikkeld voor het genezen en verzorgen van je net gezette tattoo. Deze intensieve tattoo nazorg crème kan je meteen vanaf de eerste dag gebruiken. After tattoo is helemaal niet vettig, maar dringt wel heel diep door in de huid. Dat komt door het actieve ingrediënt panthenol(7%). Panthenol werkt rustgevend en ontstekingremmend en verzacht ook nog eens de jeuk en branderigheid. Samen met de vitamine E, hydrateert het intensief en ondersteunt deze tattoo crème het herstel van je tattoo.

Doordat de After Tattoo van TattooMed niet vettig is, sluit het de huid niet af. Hierdoor kan je tattoo goed ademen en laat het bovendien geen vetvlekken op je kleding achter. Regelmatig gebruik van deze nazorg creme vermindert ook nog eens de korstvorming van je verse tattoo. Smeert heel makkelijk uit, je hebt maar een dun laagje nodig. Met een tube kan je meerdere tattoo sessies doen en je tattoo fijn verzorgen.

Voordelen After Tattoo:
– smeert fijn uit
– helpt sneller genezen
– ontstekingremmend
– verlicht de jeuk
– plakt niet aan je kleding

De nazorgproducten van TattooMed zijn 100% vegan, parabenen- en parfumvrij en geschikt voor de gevoelige huid. Dermatologisch getest.

TattooMed SunProtection LSF50

TattooMed sun protection & care biedt met een combinatie van hoogwaardige ingrediënten en een zeer effectief UVA / UVB breedband filtersysteem, een onmiddellijke effectieve bescherming èn verzorging van de getatoeëerde huid.