Alle titanium basics (staafjes, ringen) zijn gemaakt van ASTM F-136 implant grade titanium en hebben een inwendig schroefdraad (internally threaded) of zijn draadloos (threadless).

De internally threaded sieraden met een dikte van 1.0mm en 1.2mm (18 gauge en 16 gauge) hebben een schroefdraad van 0.9mm. Alle ends (voorkantjes, balletjes, topjes) in onze webshop voor 18ga en 16ga passen op deze staafjes.

De internally threaded sieraden met een dikte van 1.6mm (14 gauge) hebben een schroefdraad van 1.2mm. Alle ends (voorkantjes, balletjes, topjes) in onze webshop voor 14ga en 12ga (1.6mm en 2.0mm) passen op deze staafjes.

Alle diktes threadless sieraden passen op alle ends voor threadless sieraden, tenzij duidelijk anders aangegeven.

Let op! Al onze sieraden zijn gemaakt volgens Amerikaanse standaarden en maten. Heb je elders al een staafje aangeschaft en wil je daar een end voor kopen? Er is op de Europese markt veel Aziatische productie, vaak hebben de staafjes ervan een schroefdraad van 0.8mm ipv 0.9mm. Deze sieraden zijn niet compatible met de sieraden die je in onze webshop vindt.

Daarnaast zijn de onderdelen van kwaliteit sieraden (ongeacht het gekozen merk) perfect op elkaar afgestemd  waardoor het losdraaien van een compleet sieraad veel minder vaak voorkomt. Natuurlijk blijft het van belang om de sluiting van je sieraad regelmatig te controleren en het desnoods weer goed aan te draaien of vast te duwen (afhankelijk van het gekozen sluitingssysteem).

Winkelmand