Ends – oftewel topjes, voorkantjes, bovenkantjes, balletjes van het piercing sieraad.

Je vindt in onze webshop twee soorten ends – ends voor internally threaded sieraden en ends voor threadless sieraden.

De ends voor threadless sieraden zijn te gebruiken met alle diktes sieraden (tenzij duidelijk anders aangegeven). Heb je dus verschillende piercings met verschillende diktes sieraden zou je in principe de ends kunnen wisselen en in verschillende piercings kunnen dragen ongeacht de dikte van het nodige sieraad. Deze ends passen alleen op threadless sieraden – het dunne pinnetje van de end past in de smalle opening wat in het sieraad zit. De pinnetjes van de threadless sieraden moeten licht gebogen worden om zich vast te klemmen in het staafje. Wij verzenden de threadless ends met een gebogen pin zodat je het sieraad makkelijk zelf kan verwisselen en je dan ook zeker kan zijn van een secure sluiting.

Het dunne pinnetje dat op de thredless ends zit kan gevaar vormen wanneer het per ongeluk loskomt en wordt ingeslikt. Daarom zijn threadless sieraden niet geschikt voor orale piercings!

De ends voor internally threaded sieraden zijn er in twee maten:

Ends die passen op sieraden met een dikte van 1.0mm en 1.2mm (18ga en 16ga) – Dit zijn meestal de oor-, neus-, lip-, wenkbrauw piercings.

Ends die passen op sieraden met een dikte van 1.6mm en 2.0mm (14ga en 12ga). Bridge-, tepel-, navel-,tong-, maar soms ook oor- of gezicht piercings. Intiem piercings bij dames worden vaak met een sieraden dikte van 1.6. of 2.0mm gezet. Bij de heren worden er dikkere sieraden gebruikt.

De ends voor internally threaded sieraden passen dus alleen op sieraden met inwendig schroefdraad (het schroefdraad zit op de end zelf en gaat in de opening van het staafje).

Let op! Al onze sieraden zijn gemaakt volgens Amerikaanse standaarden en maten. Heb je elders een staafje aangeschaft en wil je daar een end voor kopen? Er is op de Europese markt veel Aziatische productie, vaak hebben de sieraden ervan een schroefdraad van 0.8mm ipv 0.9mm. Deze sieraden zijn niet compatibel met de sieraden die je in onze webshop vindt.

Daarnaast zijn de onderdelen van kwaliteit sieraden (ongeacht het gekozen merk) perfect op elkaar afgestemd  waardoor het losdraaien van een compleet sieraad veel minder vaak voorkomt. Natuurlijk blijft het van belang om de sluiting van je sieraad regelmatig te controleren en het desnoods weer goed aan te draaien of vast te duwen (afhankelijk van het gekozen sluitingssysteem)

Winkelmand